Brandgrenswandelingen

Maak een wandeling langs de Brandgrens met een gids van het Gilde of zelfstandig met de klas.

Herdenkingswandelingen met gidsen van het Gilde

In samenwerking met het Gilde is een speciale herdenkingswandeling samengesteld voor kinderen van groep 8. Deze wandeling brengt kinderen langs een deel van de brandgrens aan de noordzijde van het centrum. Vooraf of ter afsluiting van de wandeling wordt een korte film vertoond over het bombardement. Als er tijd over is, kunnen leerlingen de bommenkaart zien en het originele ultimatum van de Duitsers aan de stad Rotterdam.
Voor deze route kunt u zich aanmelden bij het Gilde. Deelname is gratis.

Ook worden via het Cultuurtraject van het KCR brandgrenswandelingen met het Stadsarchief en het Gilde aangeboden binnen het onderdeel erfgoed. 

Brandgrenswandelingen

Langs de brandgrens zijn ook drie routes (West, Noord en Oost) uitgezet die zelfstandig met de klas gelopen kunnen worden. Bij de route horen geluidsfragmenten, die met punten aangegeven staan op de kaart. Deze geluidsfragmenten kun je eveneens downloaden en op een smartphone of op een mp3-speler zetten. In overleg met het Stadsarchief kan er vooraf of na afloop een bezoek worden gebracht ter verdieping van de lesstof over de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam.

Contactpersoon: L. Balk, email: l.balk@rotterdam.nl