Audiotour

De audiotour leidt de wandelaar in 30 geluidsfragmenten langs de 12 km lange brandgrens, en vertelt over de stad en zijn bewoners van toen en nu. De geluidsfragmenten zijn hier gratis te downloaden. Op deze website is nog veel meer over Rotterdam in WO II te vinden, dus kijk eens rond.

De wandelkaart van de audiotour is opgedeeld in 3 stukken: Route West, Route Noord en Route Oost. U kunt de routes printen op A4 formaat.

Stap 1: Download de routekaarten

De routekaarten kunt u via onderstaande link als PDF downloaden. Hiervoor heeft u 'Acrobat Reader' nodig (mocht u niet over deze software beschikken, dan kunt u deze gratis downloaden). Vanuit Acrobat Reader kunt u de routekaarten printen door op het printicoontje linksboven in beeld te klikken.
De routekaarten sluiten op elkaar aan en zijn verdeeld in 3 gebieden. De route loopt van west via noord naar oost.
Download routekaarten

Stap 2: Download de geluidsbestanden

De geluidsbestanden kunt u via onderstaande link in MP3 formaat downloaden. De 34 aangeboden audiobestanden zijn verpakt in een RAR bestand. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies voor “Extract files...”. Klik vervolgens op “OK” om de bestanden op de gewenste locatie op te slaan. Vervolgens kunt u de audiobestanden naar uw MP3 speler kopiëren.
Als u geen RAR bestanden kunt uitpakken, installeer dan WinZip op uw computer of download het ZIP bestand.
Geluidsbestanden 1 & 2 bevatten een korte inleiding en enkele instructies ten behoeve van de audiotour.
Download geluidsbestanden (RAR 191 Mb)
Download geluidsbestanden (ZIP 191 Mb)